Καταγγελία για τη χρήση αστυνομικής βίας κατά φοιτητών στις 7-12-2016

Καταγγελία για τη χρήση αστυνομική βίας κατά φοιτητών-μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας

Την Τετάρτη 7-12-2016 γίναμε μάρτυρες, για μια ακόμα φορά, χρήσης αστυνομικής βίας κατά φοιτητών και μαθητών από διμοιρία των ΜΑΤ εντός του χώρου του Υπουργείου Παιδείας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά επιχειρεί την καταστολή των κινητοποιήσεων του μαχητικότερου τμήματος του λαού μας, της νεολαίας μας, όπως άλλωστε έκαναν και οι προγενέστερες κυβερνήσεις.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία, η οποία έχει επεκταθεί πλέον εναντίον όλων των αγωνιζόμενων τμημάτων του ελληνικού λαού, φοιτητών, εργαζομένων, συνταξιούχων κλπ.

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την συνεχόμενη και καθημερινή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και τη συχνή  παρουσία των δυνάμεων καταστολής ΜΑΤ εντός του Υπουργείου Παιδείας.  Πολλώ δε μάλλον, που η «πρώτη φορά αριστερά» και συγκεκριμένα ο Υπουργός Α. Μπαλτάς είχε υποσχεθεί ότι πλέον οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν θέση στο Υπουργείο Παιδείας.

Κάνουμε γνωστό ότι τέτοιοι μέθοδοι αντιμετώπισης των δίκαιων αγώνων δεν μπορούν να τύχουν αποδοχής από τους εργαζόμενους. Ας μην εκλαμβάνεται η σιωπή μας ως συναίνεση στις αντιδημοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να καταστείλλει τις αντιδράσεις του λαού μας. Η οργή φουντώνει και ας έχουν υπόψη τους ότι τα φουσκωμένα ποτάμια ενίοτε ξεχειλίζουν, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.

 Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τόνια Μητσοτάκη